Prezimenski sufiksi i kulturalna heterogenost (na korpusu prezimena nadjevenih napuštenoj djeci u tršćanskom nahodištu 1839. godine) - Bertoša, Mislava (Array, 2003)
U radu se, na korpusu izmišljenih prezimena nadijevanih nahodima prihvaćenim u tršćanski orfanotrofij u godini 1839, ispituju jezično podrijetlo, raznovrsnost oblika i učestalost upotrebe/tvorbena plodnost sufikasa i posebnih jezičnih segmenata kojima su ona bila konstruirana. Navedena se obilježja sufikasa i završnih segmenata koji su bili upotrebljavani za konstrukciju prezimena promatraju u okvirima jezične, nacionalne i konfesijske heterogenosti grada Trsta u XIX. stoljeću.