Gospodarske veze Krasnara s Kuterevcima i Švičanima - Rubić, Tihana (Array, 2005)
U radu se razmatraju dvije značajne gospodarske aktivnosti kao primjer komunikacijskih veza na području Krasna ; opskrbljivanje stanovništva Krasna određenim uslugama i proizvodima iz mjesta Švice i Kutereva. Podaci se odnose na razdoblje od dvadesetih do sedamdesetih godina 20. stoljeća. Nakon toga ta gospodarska komunikacija, kao segment kontinuirane, dnevne potrebe stanovništva Krasna - prestaje. Iako je opskrba onim proizvodima kojih u okviru lokalne zajednice nedostaje, bila značajan segment ne samo svakodnevnog života, već i identifikacijskih procesa Bunjevaca na području Krasna, u etnološkoj literaturi ova je tema općenito slabo zastupljena, a na području okolice i Krasna dosad nije bila istraživana.