Predmet mode (s osvrtom na Pelevinov roman Generation "P") - Vojvodić, Jasmina, profesorica ruske književnosti (Array, 2008)
U tekstu je riječ o modnim detaljima koji sve više gube značaj u smislu njihova čuvanja. Opća potrošnja dovodi do stalnih pritisaka na potrošača da kupuje nove proizvode, zbog čega su naglašeni imperativi suvremenosti: "mladost", "novina", "novo".