Hrvatski Apoksiomen - Gračanin, Hrvoje (Array, 2008)
Popularan rad o pronalasku kipa apoksiomena (tzv. Hrvatskog Apoksiomena)u podmorju otočića Vele Orjule nedaleko od Lošinja i o njegovoj restauraciji.