Stilske osobitosti prve vukovarske sinagoge - Damjanović, Dragan (Array, 2008)
Članak govori o stilskom rješenju prve vukovarske sinagoge iz 1845. Sagrađena je u klasicističkom stilu s primjesama egipatskog stila, koji se vrlo rijetko javlja u onodobnoj hrvatskoj arhitekturi.