Kamene posude iz Červara - Girardi Jurkić, Vesna (Array, 2007)
Na arheološkom lokalitetu Červar- Porat unutar gospodarske vile tijekom arheološkog istraživanja pronađeno je 14 kamenih ulomaka. Tipološkom analizom utvrđeno je da su to dijelovi kamenih cilindričnih posuda.