Bioetika i mediji u Hrvatskoj - Zagorac, Ivana (Array, 2008)
Na razvoj bioetike snažno su utjecale reakcije javnosti potaknute medijskim izvještajima o novim dostignućima znanosti i novim mogućnostima tehnologije. Medije tako možemo promatrati kao kulturne indikatore koji dokumentiraju rastući interes društva za pitanja iz područja bioetike. Predavanje će se usmjeriti na prikaz razvoja i perspektiva bioetike, s posebnim osvrtom na ulogu medija.