Žrtvenik boginje Salacije iz Trogira - Demicheli, Dino (Array, 2007)
Članak govori o žrtveniku posvećenom boginji Salaciji. Salacija je poznata kao žena boga Neptuna, a ovo je prvi spomen te boginje u Dalmaciji i drugi u cijelom Rimskome carstvu. Samim tim pronalazak i objava ovakvog rijetkog spomenika donosi nove spoznaje o rimskoj religiji kako na istočnoj obali Jadrana , tako i u Imperiju. Žrtvenik je pronađen u Trogiru i bio je uzidan kao spolij još u periodu kasne antike.