Znak, smrt i svjedok: Blanchotova pasija - Bekavac, Luka (Array, 2007)
Tekst se, na tragu Derridaova komentara (Demeure), bavi teorijskim implikacijama posljednje Blanchotove proze (L'instant de ma mort) i problemima koje aktivira mogućnost njezina polemičkoga čitanja kao svjedočanstva. Napetost između subjekta, teksta i smrti istražuje se kao naratološko, ali i etičko pitanje, s naglaskom na aporijama koje izaziva uporaba teksta (potpisa, autobiografije, svjedočenja, osobnog imena) kao indeksa izvantekstovne singularnosti.