Od fenomena do modela. U povodu Lasićeve Zagorke. - Coha, Suzana (2007)
U prvome dijelu rada naznačuju se osobitosti čitateljske i književnopovijesne recepcije Zagorkina lika i djela te se, kao ključni prilozi koji su prethodili suvremenim (ponajviše kulturnom i feminističkom teorijom inspiriranim) interesima za navedenu autoricu, ističu Hergešićev predgovor njezinim Sabranim djelima (1963) i Lasićev Uvod u monografiju Marije Jurić Zagorke (1986). Specifičnosti potonje knjige akcentuiraju se u zaključnome poglavlju, poenta kojega je usmjerena prijedlogu mogućih poveznica između Lasićeva i Zagorkinog stvaralačkog habitusa i etosa.
Projekt MZOS
HRV