Djelo Ferdidnanda Konšćaka u svjetlu isusovačkog humanizma u Novoj Španjolskoj u XVIII. stoljeću - Polić Bobić, Mirjana (2007)
Ferdinand Konšćak, član D.I. rođen u Varaždinu 1703, 1731. došao je u Novu Španjolsku gdje je djelovao kao misionar u Donjoj Kaliforniji. Istražujući dotad veoma slabo poznati sjeverni dio te regije ustanovio je da Kalifornija nije otok, kako se držalo još od prvih otkrića tog prostora 1540.-ih godina, nego poluotok, o čemu je napisao svjedočanstvo i iscrtao zemljovid objavljen u Meksiku 1748. i u Madridu 1757.godine
Projekt MZOS
HRV