Turske poslovice iz Bosne i Hercegovine - Čaušević, Ekrem (Array, 2006)
U radu se govori o turskoj paremiološkoj građi, odnosno o turskim poslovicama (ukupno ih je 214) prikupljenim iz različitih tiskanih i rukopisnih gramatika turskoga jezika iz 19. st. Zbirka je značajna i po tome što sadrži poslovice koje do sada uopće nisu zabilježene. Osim za turkologiju i kulturnu povijest, prikupljeni je materijal relevantan i kao građa za analizu turskoga idioma na kojemu je zapisana.