Les quatre destructions de Sarajevo - Roksandić, Drago (Array, 2007)
Uspoređujući četiri slučaja urbane destrukcije Sarajeva (1480., 1697., 1878. te 1992.-1995.), autor propituje konkretnohistorijske situacije u kojima su se pojedine destrukcije zbile te simbolička značenja svake od njih u shvaćanjima onih koji su destrukcije inicirali.