Tuđinština u jeziku hrvatskome - László, Bulcsú (Array, 2007)
Članak se bavi jezikoslovnim okolišem s motrišta prava hrvatskoga jezika na vlastitu istobit različitu od srbske. Oprimjerava se nadmašnost Hrvatskoga u rječotvorbi nad glavnimi jezicimi europskimi. Daju se jednačice tuđicah. Razglaba se 80 naravnoglasoslovnih smjnah. Prikazuju se iztočnjačke posuđenice. Prilaže se knjigopis glavnih starih dvojezičnih tiskanih rječnikah i Sažetak nacrtka "Hrvatska rječnična baština i prikaz rječničnoga znanja". Napokon, protumačen je jezik, slovopis i pravopis članka.