Redukcija pozdravnih gesta u suvremenoj hrvatskoj prozi - Vojvodić, Jasmina (Array, 2007)
U prilogu je riječ o gestama koje se koriste prilikom susreta i rastanka i važan su čimbenik u međuljudskoj komunikaicji.Ljudi se pozdravljaju na različite načine, što ovisi o svečanosti prilika, rodbinskim i prijateljskim ili drugim vezama te kulturi kojoj pripadaju. U tekstu se nastoji pokazati kako se opisi različitih oblika pozdrava u suvremenim hrvatskim tekstovima izbjegavaju.