Novi ruski vokabular reklamnoga porijekla - Čelić, Željka (Array, 2007)
Interferencija između standardnoga jezika i žargona moguća je u ruskome jeziku, jer su isti govornici istovremeno govornici i standardnoga jezika i žargona - školarci i studenti, socijalna podskupina koja se formalno obrazuje (standardni jezik), a međusobno govori zajedničkim nacionalnim jezikom preoblikovanim nenormativnim vokabularom (žargon). Rad razmatra mogućnosti širenja granica žargona u standardni jezik na specifičnome materijalu dijela žargona ruskoga jezika stvorenom prema tekstovima svjetski poznatih reklamnih poruka. Materijal je zanimljiv jer je, nažalost ili nasreću, globalno poznat. Poznat je reklamni tekst, njegov vizualni prikaz koji se često prenosi na prošireno značenje riječi ; poznati su nazivi robnih maraka, nova je njihova uporaba u novome okruženju, njihova je aktualna uporaba nepobitna, upitna je njihova daljnja uporaba u novome, ali i izvornom značenju.