Dejiny ako liečba - Jakovina, Tvrtko (Array, 2007)
Autor analizira zašto su neke epizode hrvatske povijesti prisutne u javnom diskursu i još uvijek teme sukobljavanja i podjela. Napose su problematični događaji vezani uz nastanak jugoslavenske države i odnos s istočnim susjedima RH. Problematizira se i pitanje povijesne istine i kako ona određuje što je povijest koja utječe na mentalitet stanovništva.