How to Cope With History? The Croatian Example - Jakovina, Tvrtko (Array, 2007)
Autor je u tekstu najprije definirao koje su povijesne epizode "problematične" u hrvatskom društvu. Mada se često raspravljalo i o podrijetlu, banu Jelačiću, srednjovjekovnim kraljevima, na kraju se uvijek dolazi do Jugoslavije.