Smetnje u nastavi. Prikaz knjige Rainer Winkel: Der gestörte Unterricht. Diagnostische und therapeutische Möglichkeiten, Kamp Schulbuchverlag, Band 69: Praktische Pädagogik, Düsseldorf, 8. izd. 2006. - Žiborski Kovačić, Vita (2007)
Knjiga njemačkog pedagoga Rainera Winkela &laquo ; Der gestörte Unterricht&raquo ; (=Smetnje u nastavi) teorijski razmatra fenomen nastavnih smetnji sa stajališta komunikacijske didaktike. Knjiga u osam poglavlja definira pojam smetnji u nastavi, analizira koliko se aspektom smetnji bave pojedini didaktički i metodički smjerovi, donosi prikaz aspekta smetnji unutar komunikacijske didaktike te nudi detaljni raster za dijagnozu smetnji i katalog pedagoških mjera koje se mogu primijeniti u pojedinim konkretnim slučajevima. Niz od 25 opisanih i djelomično komentiranih slučaja iz nastavničke prakse predstavlja materijal predviđen za analizu u seminarima za stručno usavršavanje nastavnika i internim školskim radionicama.
Projekt MZOS
HRV