Primjerno čitanje dramskog teksta - Senker, Boris (Array, 2007)
Prikaz knjige bosanske teatrologinje Gordane Muzaferije 'Kazališne igre Mire Gavrana' (Hrvatski centar ITI, Zagreb, 2005) u kojem se posebno naglašava autoričina interpretacijska kompetencija i dosljednost u hermeneutičkom pristupu cjelokupnom dramskom opusu M. Gavrana. Komentiraju se tematsko-generički ciklusi u koje razvrstava njegove drame.