Odnos velikih sila prema Istri u Prvome svjetskom ratu - Vranješ-Šoljan, Božena (Array, 2007)
Rad analizira europsku političku scenu uoči i za vrijeme Prvog svjetskog rata, kraj djelovanja, ravnoteže među velikim silama i njihov odnos prema manjinskim narodima u Europi.