Umjetnička baština dominikanaca u jadranskoj Hrvatskoj - Fisković, Igor (Array, 2007)
Zaokruženi prikaz baštine dominikanaca u primorskim gradovima od 13. do 17. stoljeća raskriva regionalne specifičnosti gotičkih crkava i samostana. Posebno se osvjetljava njihov urbanistički smještaj i prostorno uređenje. Rskriva se i raznolikost inventara te praćenje stilskih mijena u slikarstu i kiparstvu.