Izvori i literatura o srednjovjekovnim crkvenim objektima Sv. Martinu i Sv. Apolinaru na otoku Krku - Galović, Tomislav (Array, 2002)
U radu autori komentiraju diplomatičke izvore pisane latinskim jezikom i prilažu popis literature koja se odnosi na povijest crkvenih srednjovjekovnih objekata Sv. Martina i Sv. Apolinara u današnjoj Dubašnici, području na zapadu otoka Krka. Donosi se također i pregled dosadašnjih historiografskih pristupa ovoj temi. Iz izvora i literature izvode se hipotetički glavni momenti o postanku samostana i djelovanju benediktinskog reda na ovome području.