Hrvatska Bologna: Između sveučilišta i usmjerenog obrazovanja - Knežević, Borislav (2007)
Članak analizira način uvođenja bolonjskog procesa u hrvatski visokoobrazovni sustav, a posebno se bavi pitanjem vokacionalizma, odnosno usmjerenog obrazovanja, i to kroz usporedbu hrvatskih i američkih trendova.
HRV