Yabancı Dil Olarak Türkçe Ögretiminde Karşilaştirmalı Yöntem - Čaušević, Ekrem (Array, 2007)
Rad je posvećen metodama učenja turskoga jezika na studiju turkologije. Autor zastupa mišljenje da je kontrastiranje maternjega i stranog jezika preduvjet za stjecanje temeljitih znanja stranoga jezika, da bez kontrastivnoga pristupa proces učenja i usvajanja stranoga jezika teče kudikamo sporije i teže te da su rezultati uočljivo slabiji.