Osobna imena u nastavi hrvatskog jezika - Frančić, Anđela (Array, 2007)
Autorica u uvodnome dijelu rada donosi osnovne informacije o osobnom imenu kao onomastičkoj kategoriji, rezultate istraživanja slavonskih osobnih imena S. Sekereša te rezultate vlastitih istraživanja osobnih imena djece rođene u Osijeku 2001. Središnji dio rada jest prijedlog načina izrade rječnika osobnih imena naselja u kojemu učenici žive. Autorica daje osnovne smjernice u načinu prikupljanja i obrade građe. Na prikupljenoj građi učenici zapažaju bitne odlike osobnih imena (službenih i neslužbenih), među kojima je i prisutnost elemenata zavičajnog idioma u njihovu kreiranju te specifičan odnos prema standardnojezičnoj normi.