Slobodna (parna) dvojina u čakavskim pravnim tekstovima od 14. do 18. st - Kuzmić, Boris (Array, 2007)
U članku se promatra odnos između množine i dvojine u okviru označavanja parnosimetričnih predmeta ili dijelova tijela. Slobodna (parna) dvojina od 15. st. upotrebljava se sumativno, a od 16. st. više se ne shvaća kao gramatička kategorija broja po značenju, nego isključivo po obliku s novim, množinskim značenjem.