Kako hrvatski učenici govore engleski? - Medved Krajnović, Marta (Array, 2007)
U radu se raspravlja o problematici vrednovanja vještine govorenja u stranome (engleskome) jeziku te se detaljno prikazuju proces i rezultati vrednovanja vještine govorenja provedenog na raprezantativnom uzorku učenika diljem Hrvatske. Rezultati vrednovanja pokazuju da hrvatski učenici mogu komunikacijski učinkovito koristiti engleski jezik, što jest i glavni cilj suvremene nastave stranoga jezika, no da bi bilo poželjno dodatno poraditi na točnosti njihova usmenoga iskaza.