Zapažanja o (filmskom) žanru - Gilić, Nikica (2008)
Unatoč tezama o nepostojanju filmskog žanra, može se uočiti jasna žanrovska (kao i stilistička) svijest prema kojoj se često reagira na filmove (i druga umjetnička djela), pogotovo ona prethodne "generacije". No, i znanost o književnosti te književna kritika mogle bi profitirati od dokazane filmološke svijesti o važnosti žanra (i stilističkih odrednica koje se u sklopu žanra mogu odvijati).
Projekt MZOS
HRV