Fenomen humora u suvremenoj likovnoj umjetnosti, Otrovi ozbiljnog sadržaja - Dulibić, Frano (Array, 2008)
Tekst nastoji nastoji upozoriti na fenomen humora u suvremenoj likovnoj umjetnosti koji je nepravedno zapostavljen u Hrvatskoj. Analizirana je prisutnost humora u djelima Tomislava Gotovca, Siniše Labrovića, Ante Rašića, Ivana Kožarića, Kristiana Kožula, Mladena Stilinovića, Željka Badurine uz usporedne primjere na svjetskoj likovnoj sceni.