Tko je darovatelj bjelokosnog plenarija iz riznice Zagrebačke katedrale? - Milinović, Dino (Array, 2007)
Bjelokosni plenarij iz Riznice Zagrebačke katedrale najstarija je i najvrednija umjetnina sačuvana u Riznici do danas. Članak nastoji pokazati da je, tradicionalnom uvjerenju uprkos, plenarij, zajedno s relikvijom Svetog Križa u istoj Riznici, te najdragocjenijim drugim predmetima koji su bili, ili su još i danas ponos Zagrebačke katedrale, dospio u Zagreb u vrijeme osnutka biskupije, kao dar mađarskog kralja Ladislava. U članku se takav njegov čin uspoređuje s uobičajenom praksom otonskih vladara Svetog Rimskog Carstva.