Latinski prijevodi sultanskih fermana u korist bosanskih franjevaca - Kovačić, Vinko (Array, 2007)
Fra Donat Fabijanić objavio je 1884. godine zbirku s turskog na latinski prevedenih fermana koje su turski sultani od 15. do 19. stoljeća izdavali u korist bosanskih franjevaca. U uvodnom dijelu članka opisuje se kako je zbirka fermana izdana te se iznose nedoumice o tome tko je fermane preveo na latinski. Zatim slijede hrvatski prijevodi izabranih fermana uz opis prilika u Bosni u vrijeme njihova donošenja.