Do kosti : Imenice hrvatske i-sklonidbe - Marković, Ivan (Array, 2007)
Hrvatski ima tri (osnovne) imeničke sklonidbe. Pripadnost imenica i-sklonidbi predvidiva je samo u imenica izvedenih sufiksima -ost i -ad. U jednome broju imenica ona je međutim nepredvidiva. U radu se one nastoje pobrojiti te se na temelju uočenih njihovih svojstava ukratko razmatra budućnost i-sklonidbe.