Autoritet imenovanja (žanra): trag(ikom)edija, melodrama, libretistička drama - Rafolt, Leo (2006)
U radu se raspravlja o terminološkome neskladu koji se u hrvatskoj književnoj historiografiji uspostavio pri razmatranju generičkih oznaka tragedije, tragikomedije i libretističke drame. Prije svega analizira se geneologija i arheologija svake od spomenutih oznaka, i to ne samo u kontekstu hrvatske književne povijesti, a zatim se na temelju teorijskih tekstova odabranih autora, književnih povjesničara, teatrologa i muzikologa, pokušava uspostaviti differentia specifica svake od navedenih žanrovskih oznaka. Pritom se, naravno, u obzir uzim povijesnopoetički i idejni, katkad i ideologemski naboj svake od tih oznaka.
Projekt MZOS
HRV