Proučavanje neolitika i eneolitika u zrcalu članaka objavljivanih tijekom 50 godina časopisa Opuscula archaeologica - Težak-Gregl, Tihomila (2008)
Članak donosi pregled radova objavljivanih tijekom 50 godina izlaženja časopisa Opuscula archaeologica (1956-1006), a kojih je sadržaj vezan uz istraživanje i proučavanje razdoblja neolitika i eneolitika na području Hrvatske, uglavnom njezina sjevernoga kontinentalnog dijela. Kroz objavljene članke i njihovo vrednovanje prate se psotignuća hrvatske prapovijesne aarheologije, ali i uloga koju je časopis u njima imao
Projekt MZOS
HRV-ENG