"Što naša perilica govori o nama?" - Rubić, Tihana (Array, 2007)
Autorica prikazuje najnoviju studiju uvaženog francuskog sociologa Jean-Claude Kauffmana. Studijom se detaljno promišlja suživot u zajedničkom kućanstvu, simbolički i funkcionalno organiziranom, dijeljenom prostoru, ispunjenom značenjima i pravilima koje par postupno upisuje i sukreira. Odnosi u kućanstvu, unutar obitelji i para (života u dvoje) dio su društvenih normi i postojanih vrijednosnih obrazaca, ali istovremeno predstavljaju i set kontekstualno specifičnih i promjenljivih unutarnjih odnosa i strategija.