Pećina Zala - Karavanić, Ivor (Array, 2007)
Tijekom 2005. i 2006. provedena su sustavna arheološka istraživanja pećine Zala kod Ogulina. Kulturni slojevi pripadaju razdoblju srednjeg vijeka, kasne antike, brončanom dobu, te kasnom gornjem paleolitiku (kasni epigravetijen).