Hrvati i njihov jezik. Barbara Oczkowa, Chorwaci i ich język. Z dziejów kodyfikacji normy literackiej, LEXIS, Kraków 2006. - Sesar, Dubravka (Array, 2007)
Prikaz knjige: Barbara Oczkowa, Chorwaci i ich język. Z dziejów kodyfikacji normy literackiej, LEXIS, Kraków 2006.