Obiteljski život na području Krivog puta od tridesetih godina 20. stoljeća do danas. Etnografski prilog i prijedlozi za buduća istraživanja - Rubić, Tihana (Array, 2006)
Rad predstavlja rezultate etnološkoga istraživanja obiteljskog života na području Krivog Puta od tridesetih godina 20. stoljeća do danas. Podijeljen je u nekoliko podtematskih cjelina koje čine dio opsežne građe prikupljane pripremljenom upitnicom i temeljem suvremenih naracija lokalnog stanovništva. Na osnovu provedenog terenskog istraživanja obiteljskog života, obiteljskih odnosa, uzajamne pomoći, i obrazaca nasljeđivanja (2006. godine), osim etnografskih podataka, naznačena su u radu i pojedina problemska pitanja vezana uz etnološko istraživanje obitelji.