Paški sveti trokut - Belaj, Vitomir (Array, 2007)
U ovome su članku iznijeti rezultati nastavka istraživanja topografskih struktura prahrvatskoga (praslavenskoga) poganstva, prikazani godine 2005. u Mošćenicama u radu Mit u prostoru (Belaj 2006). Utvrđene su tri točke praslavenskoga svetog prostora na Pagu (crkva sv. Vida, sv. Jurja sjeverno od Paga i Blažene Djevice Marije u Starome Gradu) koje tvore trokut u parametrima što ih je utvrdio Pleterski (1996). Tome valja dodati nekoliko pojedinosti koje učvršćuju pretpostavku da taj trokut na Pagu predstavlja trag praslavenskoga bogoštovlja.