Intervju s profesorom Heinzom Vaterom - Janeš, Franjo (Array, 2007)
Profesor Vater u intervjuu iznosi ključne biografske detalje te se osvrće na tendencije suvremenoga njemačkog jezika: jezičnu mijenu, promjene u uporabnoj normi, njemački kao strani jezik te utjecaj koji na njega vrši engleski.