Pri vivo kaj verkaro de Mavro Špicer (1862-1936) - Piškorec, Velimir (Array, 2006)
Mavro Špicer (1862-1936) estis pioniro de Esperanto-movado en Kroatio, kiu krom lia pionira aktiveco en la nacia Esperanto-movado estis ankaux tradukanto de kroataj literaturajxoj en Esperanton kaj en la germanan, auxtoro de kroata-hungaraj kaj hungara-kroataj vortaroj kaj antologiisto. En tiu cxi artikolo estas prezentitaj faktoj el lia vivo kaj verkaro.