Žena u suvremenom češkom ženskom pismu. Junakinje u prozama Tereze Boučkove, Sylvije Richterove i Ive Pekárkove - Kos, Suzana, bohemistica (Array, 2002)
U radu je dan pregled češke književne produkcije devedestih godina 20. st. koja se bavi ženama ili je njima namijenjena (književnost za žene i o ženama). U nastavku rada analizirani su opusi triju autorica (Tereze Boučkove, Sylvije Richterove, Ive Pekárkove)s obzirom na različite tipove junakinja koje grade u svojim djelima.