Bibliografska opremljenost i dostupnost članaka u hrvatskim znanstvenim časopisima - Hebrang Grgić, Ivana (Array, 2007)
Provedeno je istraživanje dostupnosti članaka u hrvatskim znanstvenim časopisima koje je podijeljeno u dva dijela. U prvom su istraženi identifikacijski bibliografski podaci koji se objavljuju uz kategorizirane članke u tiskanim izdanjima hrvatskih znanstvenih časopisa u funkciji njihove bolje dostupnosti. Na promatranom uzorku utvrđeno je objavljivanje (ili neobjavljivanje) sljedećih podataka: naslova, imena autora, ustanove u kojoj je autor zaposlen/kontakt adresa autora, UDK članka/časopisa, tekućeg naslova, datuma primitka članka u uredništvo/datuma prihvaćanja članka, kategorije članka. Drugi dio istraživanja odnosi se na mrežni oblik istog časopisnog uzorka. Analizirani su mrežno dostupni podaci o znanstvenim člancima/časopisima. Istraživanje je provedeno na uzorku časopisa iz 2002. i 2005. godine. Uočen je porast količine objavljenih identifikacijskih podataka uz članke u hrvatskim znanstvenim časopisima u tiskanom izdanju. Isto je tako uočen porast broja mrežno dostupnih hrvatskih znanstvenih članaka/časopisa.