Pamtimo li bolje okom ili uhom? - Dobrić, Arnalda (Array, 2007)
U radu se uspoređuje uspješnost pamćenja informacija prezentiranih vidnim i slušnim putem. U ispitivanju su sudjelovale studentice Odsjeka za fonetiku Filozofskoga fakulteta u Zagrebu. Bile su podijeljene u dvije skupine, u svakoj je bilo 17 ispitanica. Prva je skupina gledala trominutni isječak iz jedne televizijske emisije, dok je druga slušala trominutni opis istog dijela emisije. Usporedba uspješnosti pamćenja evaluirana je na temelju obrasca s istim pitanjima na koja su obje skupine ispitanica morale odgovoriti.