Uznesenje Marijino u Olovu - Cvetnić, Sanja (Array, 2007)
U izdanju 'Pisctola, i evangelya priko svegga godiscta' Ivana Bandulavića iz 1773. godine, tiskanome u Veneciji, nalazi se grafika po slici Uznesenje Marijino Giovannija Battiste Piazzette iz 1735. godine. Veliku oltarnu palu, iznimnu po kompozicijskoj zahtjevnosti i Piazzettinu rješenju kolorita, naručio je kölnski izborni nadbiskup i bavarski vojvoda Klement-August za crkvu reda Sachsenhausen u Frankfurtu na Majni, ali su je 1796. godine napoleonovi vojnici odnijeli u Pariz (sada je u Louvreu) kao dio ratnoga plijena. Reprodukcija Piazzettina remek-djela u liturgijskoj knjizi kojom su se služili franjevci u Olovu svjedoči o uspjehu invencije venecijanskoga slikara, ali i o trajnim vezama bosanskih franjevaca u vrijeme osmanske vladavine s Venecijom kao tiskarskim i umjetničkim centrom.