Imanentna gramatika u ovladavanju standardnojezičnom morfologijom - Alerić, Marko (Array, 2006)
U radu se proučava utjecaj učeničke imanentne gramatike na stjecanje morfološke standardnojezične kompetencije. Na konkretnim primjerima iz školskih zadaća osnovnoškolskih i srednjoškolskih učenika pokušava se odgovoriti na pitanje može li i koliko imanentna gramatika biti dobra osnova za stjecanje morfološke standardnojezične kompetencije. Kao primjer oblikovanja normativnih uzoraka u radu su navedena dva normativna uzorka: normativni uzorak zamjena akuzativa za neživo akuzativom za živo i normativni uzorak zamjena prvoga lica jednine i množine kondicionala I. trećim licem jednine / množine kondicionala I.