Morfološka raslojenost imenica u svjetlu inojezičnoga hrvatskoga - Cvikić, Lidija (Array, 2007)
Pobuđeno znanstveno i stručno zanimanje za usvajanje i učenje hrvatskoga kao drugoga i stranoga jezika, tj. inojezičnoga hrvatskoga, u posljednjih desetak godina dovelo je i do novoga pogleda na hrvatsku gramatiku, odnosno postojeće opise hrvatskoga jezika. Razvoj korpusne lingvistike omogućio je istraživanja stvarne jezične uporabe te primjenu rezultata istraživanja u nastavi. U ovome se radu istražuje koliko se morfološka raznolikost hrvatskoga imeničkoga sustava odražava u udžbenicima inojezičnoga hrvatskoga. Istražuje se s kojim se skupinama imenica učenici doista susreću i koliko često. Navode se učinci koje dobiveni rezultati mogu imati na poučavanje inojezičnoga hrvatskoga.