Psihološka istraživanja o prirodi ekspertnog znanja - Vizek Vidović, Vlasta (Array, 2006)
U radu se razmatra priroda ekspertnog znanja iz dva stajališta, jednog koje dovodi mogućnost ekspertnog prosuđivanja u pitanje i analizira moguće izvore pristranosti u donošenju stručnih odluka i drugog, prema kojem se stručnost očituje u različitom pristupu problemima početnika i eksperata koji su dosegli visoku kompetentnost u području. Prikazana je i Shanteauova analiza pojedinih područja ekspertnosti u kojima se očituju razlike u valjanosti i pouzdanosti stručnih prosudbi. Te se razlike najvećim dijelom mogu pripisati obilježjima problema svojstvenih pojedinom području. U završnom dijelu rada prikazani su rezultati istraživanja o izvorima pristranosti u medicinskoj ekspertizi.