Vaccinatio, carmen elegiacum Luke Stullija (1804) - Borovečki, Ana (Array, 2004)
Luko Stulli bio je Dubrovački liječnik i pisac, jedan je od prvih koji je izveo vakcinaciju u Hrvatskoj. Potaknut novim otkrićem napisao je pjesmu Vaccinatio.Carmen elegiacum (1804). Ovo je vjerojatno jedna od rijetkih pjesama, ako ne i jednia posvećena medicinskoj temi u Hrvatskoj književnosti i jedna od poslijednjih pisanih na latinskom jeziku. Stullijev uradak tako je jednako značajan i za hrvatsku povijest medicine kao i za hrvatsku povijest književnosti.